Jdi na obsah Jdi na menu

cvičení-jak pokračujeme

Výstavní sezóna pro nás skončila ,tak se budu mrňatům ještě intenzivněji věnovat ve výcviku.Jullinka se v psí škole stále zdokonaluje. Essi chodí jednou týdně na výcvikové procházky.Tentokrát jsme namířili do centra Liberce v podvečerních hodinách.Essi kupodivu vše zvládl,jen ty tramvaje sledoval urputněji.V ulicích jsem se věnovala chůzi u nohy,navazování očního kontaktu a povelu Ke mně.Essi byl celou dobu v pohodě a klidný.

Dnes jsem udělala vyjímku a Elzičku jsem vzala na cvičák místo Jullinky.Chtěla jsem vědět jak Elza poslouchá ve společnosti více psů.Nejprve byla trochu nervozní a pořád u mne seděla,jen občas se trochu vzdálila,také měla velký hlad a stále mně sledovala co vytáhnu z kapsy.Přivolání ,chůzi u nohy,sedni ,lehni a odložení zvládá  jako Jullinka.Takže jsem byla spokojená.

Na kladinu se ale neodvážila,ani tunel se jí zpočátku nelíbil a o Áčku ani nemluvě.Tak jsme začali postupně .Nejdříve přeskočit pár překážek.Pak pokořit Áčko se podařilo až po několika pokusech,kdy jsem na Áčko vlezla i já           s Elzičkou,Pak ho zvládala již sama.Tunel jsme také absolvovali na několikrát.A i ten s velkými ovacemi překonala.Je to holka šikovná.

Mimo výcvikové neděle chodím každý den jednotlivě s miminy na procházku.Procházíme se nejdříve mezi domy a zahradami,kde jsou psi,pak kolem silnice, kde si počkáme na projíždějící tramvaj.A procházku zakončuji na místním hřišti,kde zacvičime pár cviků.

Je to vše zas o trochu lepší a mimi jsou zase trochu více chytřejší.Jsou to moje zlatíčka heart