Jdi na obsah Jdi na menu

leden - květen 2022

Za 5 měsíců se toho u nás událo trochu více ,ale nebyla chuť a čas na aktualizace stránek. Po odchodu Berry jsem tak nějak otupěla a navíc zdravotní problémy naše psy neopustily ani po novém roce.

Začátkem ledna začal kulhat Essi i Julli.U Essiho medikací a klidem došlo ke zlepšení ,ale u Jullinky ne a následný rtg odhalil  prasklé vazy v koleni a Julli musela11.února podstoupit operaci. Následoval kolotoč kolem Jullinky ,několikrát denně venčení jen na zahradě po dobu 3 měsíců .Oba kontrolní rtg ukázaly úspěšnost operace a Julli se pomalu začleňuje do normálního dění smečky.

 

22.3.2022 vstoupil vrh E do veteránského věku 8 let 

dsc09173.jpg

 

Bohužel po jedné procházce s Essim ,kdy mi najednou začal kolabovat a dusit se a boji o život následně na veterinární klinice v  Horním Hanychově a hlavně obětavé péči paní doktorky Essi boj o život vyhrál .Po týdnu na kontrole se zdálo být vše v pořádku ,ale velice krátká procházka způsobila další atak .Zase rychlá cesta na veterinu .Tentokrát pan doktor udělal v sedaci vyšetření srdce a zde se našly všechny problémy ,které způsobily Essiho kolaps. Nicméně prognóza je nejistá .Essi dostává léky a nesmí se rozrušovat. Svůj život dožije na zahradě, protože procházky ho emočně tak nastartují ,že srdíčko by to nemuselo utáhnout. Ale zvládli jsme i hárání Julči a další překážkou budou letní teploty. Momentálně je Essi v pohodě ,běhá si podle potřeby po zahradě ,hlídá a někdy na to kašle :-)

dsc09182.jpg

dsc09203.jpgdsc09230.jpgdsc09264.jpg

A aby toho nebylo málo tak jsme si 8.4. 2022 přivezli domů štěňátko  a vlastně tím bych chtěla představit nový přírůstek jménem Alexa Aina Löwe vom Bernburgerland. I když jsme si doma řekli ,že když nám to s fenečkou u Elzičky nevyšlo a ztráta Berrynky ve mně zablokovaly veškeré chutě mít další štěně a že až to příjde tak to příjde. No,že to příjde tak brzy jsem opravdu nečekala a když se objevilo krytí v této chovatelské stanici, tak to nějak ve mně vzplálo .Domluva doma i s chovatelkou dopadla kladně a začátkem dubna jsme si domu přivezli malou Alexu ,Lexi. Je to pěkná rošťanda .Smečku veteránů nenechá na pokoji. Musím často zasahovat ,aby je neumordovala .Tím opravdu nezastávám názor ,že ke starému psu si pořizovat cíleně štěně. Ale to bude jiná kapitola.Naši veteráni Essi s Jullinkou ji umravnili hned ,takže si k nim Lexi moc nedovoluje ,ale o to více terorizuje Elzu ,která je z toho často opravdu nešťastná.O soužití štěně versus staří psi  u nás, co jsme řešil a je doufám za námi napíšu samostatně .Teď jsou Alexe 4 měsíce a věřím, že se  situace začne uklidňovat .

dsc09394.jpg